bsk.sport.hu bsk.sport.hu

Unió

Unió

Üdvözöljük weboldalunkon!

kepBudapest egyik gyöngyszeme a műemléki védelem alatt álló Városligeti Műjégpálya, amely immár több mint 100 esztendeje a téli mozgás és szórakozás jelképe. Az érzést, hogy egy világváros közepén, csodálatos műemlékek és évszázados fák árnyékában páratlan gazdag kulturális környezetben élvezhetjük a mozgás örömét, egyedülálló Közép-Európában.

A Városligeti Műjégpálya és a hozzátartozó épületegyüttes felújításáról szóló szerződést 2008-ban írta alá a Fővárosi Önkormányzat és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség. A munka során megújul és kibővül a jégfelület és a fogadóépületek, emellett újjáépül a II. világháború során lebombázott épületszárny is. A létesítmény a teljes rekonstrukciót követően alkalmassá válik a Városliget kapuja szerep betöltésére, és ezzel jelentősen hozzájárul a Városliget és egész Budapest turizmusának fejlesztéséhez.

A projekt során létrejövő fogadóközpont a külföldi és belföldi vendégek által használható, számos, a Városligetben eddig hiányzó turisztikai funkcióval bővül. A Városliget Kapuja projekt a fővárosiak számára is komoly hozzáadott értéket képez azzal, hogy a szabadidős egészségmegőrző és rekreációs tevékenységeknek megfelelő minőségű hátteret biztosít. A Műjégpálya rekonstrukciója, a műemléki épület felújítása, és a világháborúban lebombázott szárny újjáépítésével a Városliget műemléki környezete egy újjávarázsolt idegenforgalmi látványossággal bővül. A közel 4,7 milliárd forintos fejlesztést 3,175 milliárd forinttal támogatja az Európai Unió.

http://mujegpalya-rekonstrukcioja.budapest.hu/?cmi=13